Homeopatia

Homeopatian taustat moni jo tunteekin, mutta ketkä ovat yleisimpiä homeopatian käyttäjiä?

Espanjalaisen tutkimuksen mukaan (johon osallistui 2486 henkilöä) tyypillisesti kyseessä on nuori tai keski-ikäinen nainen. Jolla on taustallaan yliopistotutkinto tai opintoja ja joka omaa keski tai korkean yhteiskunnallisen aseman. Usein siis paremmin koulutettu ja pidemmälle opiskellut sekä paremmalla yhteiskunnallisella statuksella varustettu kuin homeopatiasta häntä varoitteleva taho
Tutkimuksessa vahvistetiin tämän olevan varsin tyypillinen homeopatian käyttäjäprofiili kautta Euroopan.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30262221

Mihin homeopatiaa siis voisi käyttää?
Alla muutama tutkimus, joista voi ottaa miettimisen aihetta:

Naisten kuumat aallot, tuo vaihdevuosi-ikäisten naisia kiusaava vaiva.
40 naisen ryhmä jaettiin kahteen osaan toiset saivat plasebon ja toiset Capsicum – homeopaattisen lääkkeen.
Kyseessä oli sokkotutkimus, joten kukaan daameista ei tiennyt kumpaan ryhmään kuului.
Tutkimus kesti 4 viikkoa yhteensä ja homeopaattisen lääkkeen hyötyä MYMOP lomaakkeella. 4 viikon kuurin jälkeen oli homeopaattista lääkettä nauttineet huomattavan tyytyväisiä homeopaattiseen lääkkeeseensä.
Tutkimus toteutettiin Sao Paolon yliopistossa, helmikuussa 2019.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30736083

Tässä vaiheessa joku varmasti ajattelee että, henkistä hommaa, kun itse määrittää voiko paremmin vai ei. Niin  tässä karitsoilla tehty tutkimus:

60 karitsaa jaettiin kahteen ryhmään eli 30 karitsaa per ryhmä. Tarkoituksena oli selvittää voiko homeopaattisella lääkkeellä vaikuttaa vastasyntyneiden karitsojen ripulointiin ja ulosteen bakteerimääriin. Ripuli ja runsas bakteerien määrä näet voi viedä hengen karitsa poloiselta.
Ripuloinnin syynä voi olla se miten karitsoja ruokitaan, eli lehmänmaidon johdannaisella, tämä seikka on oma juttunsa sitten. Mutta kuitenkin, sama syy saa myös enteriittiä aikaan lypsykarjatiloilla eikä sielläkään hyvillä seurauksilla. Tutkimuksessa karitsat saivat homeopaattista lääkettä 45 päivää. Lopputuloksena oli, että painon nousu oli samaa luokkaa molemmissa ryhmissä, mutta kuolleisuus oli 13% verrokkiryhmässä kun homeopaattista lääkettä saaneissa vain 6%. Eli henkiinjääminen oli suurempi homeopaattista lääkettä saaneiden joukossa selvästi. Sekä E.Coli -bakteerin määrä oli huomattavasti korkeampi verrokki ryhmässä, tämä kertoo siitä että homeopaattisella lääkkeellä oli toivottu vaikutus karitsojen suolistossa oleviin tulehdusta aiheuttaviin bakteereiden määrään. Samoin havaittiin, että valkosolujen määrä oli suurempi homeopaattista lääkettä saaneilla karitsoilla, eli immuniteetti oli parempi.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30553908

Ylipäätään hyvinvointi, eli 1990-2000 Glasgow Skotlanti (Department of Homoeopathic Medicine, Old Swan Health Centre, Liverpool, UK.) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11479784
Vuoden kestävällä aikajaksolla potilaiden haastattelun tuloksena  76,6% kertoi yleisen terveytensä parantuneen aloitettuaan homeopaattisen hoidon ja 52% potilaista vähensi perinteisen lääketieteen lääkkeiden käyttöä.

Samaa komppaa toinenkin isompi tutkimus, jossa oli 6544 potilasta joita seuratiin 6 vuotta, tämä tutkimus tehtiin myös Britanniassa, Bristolissa. Tutkimukseen osallistuneet kärsivät erilaisista kroonisista taudeista, he täyttivät Likert -tyyppisen lomakkeen hoidon alussa ja lopussa, lopputulema oli että 70,7% ilmoitti terveytensä positiivisita muutoksista ja 50,7% kertoi voivansa paljon paremmin tai huomattavasti paremmin.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16296912

Ei kahta ilman kolmatta:

Yhteensä 3 981 potilasta tutkittiin, mukaan lukien 2851 aikuista ja 1 130 lasta. Potilaat rekrytoitiin tutkimukseen syyskuun 1997 ja joulukuun 1999 välisenä aikana, tutkimuksen toteuttamiseen osallistui yhteensä 103 lääkäriä.
97% prosenttia kaikista diagnooseista oli kroonisia, keskimääräinen kesto 8,8 ± 8 vuotta. Yleisimmät diagnoosit olivat allerginen nuha miehillä, päänsärky naisilla ja atooppinen ihottuma lapsilla.

Taudin vakavuus laski merkittävästi (p <0,001) lähtötilanteenseen nähden ja 24 kuukauden välillä (aikuiset 6,2 ± 1,7 – 3,0 ± 2,2; lapset 6,1 ± 1,8-2,2 ± 1,9). Lääkärin arvioinnit tuottivat samanlaisia ​​tuloksia. Aikuisilla ja pikkulapsilla todettiin elämänlaadun huomattavia parannuksia. Johtopäätös oli, että: Taudin vakavuus ja elämänlaatu osoittivat merkittäviä ja jatkuvia parannuksia homeopaattisen hoitojakson jälkeen.
Tulokset osoittavat, että homeopaattisella lääkehoidolla voi olla hyödyllinen rooli kroonisia sairauksia sairastavien potilaiden pitkäaikaishoidossa.
https://bmcpublichealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/1471-2458-5-115

Please follow and like us: